Muskuloskeletal fysioterapi

Muskuloskeletal Fysioterapi

Muskuloskeletal Fysioterapi beskæftiger sig med undersøgelse, diagnostik og behandling af ryg- og nakkebesvær, samt led- og muskelgener i kroppen. Der er altså tale om et bredt anvendelsesområde. Derfor giver vi dig her nogle eksempler på hvilke smerter der med fordel kan behandles gennem muskuloskeletal fysioterapi, og hvordan en sådan behandling forgår.

Ved smerter i led og muskler vil den muskuloskeletale fysioterapeut finde ud af, i hvilket område problemet sidder. Han/hun kan behandle leddene og løsne dem med bestemte håndgreb. Muskler omkring problemområdet kan også behandles. Du får en grundig instruktion i øvelser, du selv kan gøre. Dels for hurtigere at blive rask og dels for at forebygge at problemet kommer igen.

Langvarige problemstillinger

Har du langvarige ryggener kan den muskuloskeletale fysioterapeut undersøge hvordan din ryg, led, muskler og nerver fungerer i sammenhæng med den måde, du håndterer smerte på. Ud fra dette lægges en plan, som kan bestå i behandling af ryggens led med bestemte håndgreb, anvisning af øvelser og planlægning af et længerevarende genoptræningsforløb.

Har du skulder- eller armsmerter, f. eks. Tennisalbue, kan den muskuloskeletale fysioterapeut undersøge din arm og din nakke. Ud fra undersøgelsen diagnosticeres, om generne stammer fra nakken eller om skaden eller overbelastningen sidder i armen. Behandlingen rettes mod nakken eller armen med bestemte håndgreb, som sigter på at forbedrer leddenes og musklernes funktion. Du får en grundig information om øvelser, som hjælper til at gøre dig hurtigere rask og undgå tilbagefald.

Har du hofte-, knæ eller fodsmerter, kan den muskuloskeletale fysioterapeut ligeledes undersøge og diagnosticere om fejlfunktionen sidder i eller omkring leddet. Og om der er tale om smerter, som stammer fra ryggen. Behandlingen rettes mod leddet og dets omgivelser og kan bestå i bestemte håndgreb, som normaliserer funktionen i leddet og musklerne omkring. Også her vil behandlingen følges op med instruktion i øvelser, som fremmer funktionen og forebygger tilbagefald.

Link >>

Muskuloskeletal. FYSIOLIFE i Kolding.Muskuloskeletal. FYSIOLIFE i Kolding.