Ultralydsscanning

Ultralydsscanning

Er en diagnostisk undersøgelse, som kan hjælp til at be– eller afkræfte problemer i led, sener og muskler. Ved at bruge ultralydsscanning tidligt i dit forløb, kan vi se mere præcist hvor dit problem er. På den måde får vi hurtigere stillet den helt rigtige diagnose og iværksat den rette behandling og evt. træning. hurtigt og effektivt.

Ultralydsscanning kan hjælpe med at afgøre typen og omfanget af din skade, så din fysioterapeut har de bedste forudsætninger for at vurdere dit videre behandlingsforløb og genoptræning.

Denne ekstra undersøgelse kan også bruges undervejs i et behandlingsforløb til at se, om der sker fremskridt i en vævsheling og om hævelse aftager mm. Vi kan vurdere effekten af behandlingsforløbet. Undersøgelsen vil altid blive sammenholdt med alle de andre undersøgelser vi også laver. Det hele skal hænge sammen.

Scanningen kan også bruges i træningsøjemed, hvor det visuelle input/feedback kan hjælpe dig til at få aktiveret de rette muskler, sener og led.

Igennem de seneste år er ultralydsscanning blevet en større integreret del af mange fysioterapeuters dagligdag. Det er en billig og hurtig undersøgelse som understøtter den kliniske undersøgelse af muskel-, knogle- og/eller senelidelse. Ultralydsscanning

Hvis undersøgelsen viser fund, hvor vi ikke mener fysioterapi kan hjælpe, henviser vi dig selvfølgelig videre til relevante samarbejdspartnere eller anden behandlingsform. Således kan vi hjælpe dig til at få det hurtigste og bedste behandlingsforløb.

Der er ingen bivirkninger ved ultralydsscanning.